Colectare sticla

Colectam si sticla, la sediul nostru in Jimbolia. Lista de preturi aici.

Exemple de produse din sticla pe care le colectam: sticle, borcane, geamuri, recipiente diverse, ambalaje din sticla, obiecte din sticla.

De ce sa colectam si reciclam sticla?

Sticla este un material pe care îl întâlnim zilnic în numeroase forme – sticle de suc, borcane, sticle de bere, geamuri și multe altele. Importanța colectării și reciclării acestor articole este esențială pentru mai multe motive.

Primul și cel mai evident avantaj al reciclării sticlei este protecția mediului. Sticla poate dura mii de ani pentru a se descompune complet, așadar orice sticlă care ajunge în depozitele de gunoi sau în mediul natural reprezintă o problemă pe termen lung. Colectarea și reciclarea sticlei ajută la reducerea acestui deșeu și la prevenirea poluării.

Al doilea avantaj este economisirea resurselor naturale. Producția de sticlă nouă necesită extragerea și procesarea materiilor prime, cum ar fi nisipul. În contrast, sticla reciclată poate fi topită și reformată în noi produse de sticlă fără pierderea calității sau purității. De fapt, reciclarea unei tone de sticlă economisește peste o tonă de resurse naturale.

În plus, reciclarea sticlei economisește energie. Topirea sticlei reciclate necesită cu până la 40% mai puțină energie decât fabricarea sticlei din materii prime noi. Aceasta reduce emisiile de gaze cu efect de seră și contribuie la combaterea schimbărilor climatice.

În sfârșit, colectarea și reciclarea sticlei pot stimula economia. Crearea de noi produse din sticlă reciclată poate crea locuri de muncă și poate stimula dezvoltarea de tehnologii de reciclare mai eficiente.

În concluzie, colectarea sticlei este o componentă esențială a eforturilor noastre de a trăi într-un mod mai sustenabil și de a proteja planeta pentru generațiile viitoare. Prin reciclarea sticlei, fiecare dintre noi poate contribui la această cauză importantă.

Cum recunoastem sticla reciclabila?

Toata sticla este reciclabila. Indiferent ca discutam de un geam sau de o stica de sticla de suc/apa/bautura, aceasta poate fi predata la un centru de colectare deseuri pentru a va asigura ca aceasta intra in lantul de reciclare intr-un mod corespunzator.