Colectare carton si hartie

Colectam carton si hartie de la diverse ambalaje sau efectiv hartie utilizata in cadrul companiilor. Lista noastra de preturi o gasiti aici.

Exemple de produse din carton si hartie pe care le colectam: hartie, plicuri, cutii din carton, cofraje oua, ziare, reviste, ambalaje cartonate si multe altele.

De ce sa colectam si reclicam cartonul si hartia?

Colectarea ambalajelor de carton și a hârtiei este o componentă esențială a eforturilor de protejare a mediului și de promovare a sustenabilității. Aceste materiale sunt printre cele mai utilizate în viața de zi cu zi, de la cutii de cereale și ambalaje de produse, până la foi A4, caiete și ziare.

În primul rând, reciclarea cartonului și a hârtiei reduce semnificativ nevoia de a tăia copaci noi. Fabricarea hârtiei din materiale reciclate consumă cu 40-70% mai puțină energie și cu 50% mai puțină apă în comparație cu fabricarea hârtiei din lemn nou. Astfel, protejăm pădurile, reducem emisiile de gaze cu efect de seră și economisim resursele de apă.

În al doilea rând, colectarea și reciclarea hârtiei și cartonului ajută la reducerea volumului de deșeuri care ajung în depozitele de gunoi. Ambele materiale sunt biodegradabile, dar procesul de descompunere în condiții de depozitare poate dura ani de zile și poate contribui la emisiile de metan, un gaz cu efect de seră mult mai puternic decât dioxidul de carbon.

În plus, economia circulară beneficiază de pe urma reciclării. Prin transformarea deșeurilor de hârtie și carton în noi produse, se pot crea noi locuri de muncă și se poate stimula inovația în tehnologii de reciclare.

În concluzie, colectarea ambalajelor de carton și a hârtiei este esențială pentru protejarea mediului înconjurător, economisirea resurselor naturale și susținerea unei economii circulare sănătoase. Prin reciclarea acestor materiale de uz comun, fiecare dintre noi poate face un pas important către un viitor mai sustenabil.

Cum recunoastem hartia si cartonul reciclabil?

Majoritatea hartiei si majoritatea ambalajelor/cutiilor de carton pot fi reciclate. Mai jos aveti cele mai comune simboluri, ce se gasesc de obicei pe ambalaje sau etichete de hartie/carton.