Colectare PETuri

La DOYREC SRL colectam si PET-uri, adica ambalaje precum traditionala sticla de plastic. Mai jos gasiti modele de PET-uri, dar nu ne limitam doar la acestea. Aici gasiti lista de preturi.

Exemple de PET-uri pe care le colectam, dar nu ne limitam doar la acestea: sticle de suc, sticle de bere, sticle de apa, sticle de ulei de gatit, sticle de solutii de curatenie (dero lichid , sapun lichid, etc.) si aproape orice tip de sticla din plastic sau cu simbolul PET pe ea, indiferent de brandul acesteia.

De ce sa colectam si reciclam PET-urile?

Ambalajele de tip PET, în special sticlele de plastic, sunt unul dintre cele mai comune tipuri de deșeuri generate în societatea modernă. În ciuda acestui fapt, colectarea și reciclarea lor reprezintă o preocupare esențială pentru mediul înconjurător și pentru sustenabilitatea planetei noastre.

Sticlele de plastic pot dura până la 1.000 de ani pentru a se descompune în mediul natural, în timpul căruia pot elibera substanțe chimice toxice. Acestea pot polua solul și apa, afectând viețuitoarele marine, animalele și chiar sănătatea umană. Prin colectarea și reciclarea sticlelor de PET, putem preveni această poluare.

În plus, producția de plastic nou necesită o cantitate semnificativă de energie și resurse naturale. Reciclarea sticlelor de PET reduce cererea de plastic nou, economisind astfel resursele naturale și reducând emisiile de gaze cu efect de seră. De fapt, reciclarea unei tone de PET economisește aproximativ 3,8 barili de petrol.

Reciclarea sticlelor de PET are, de asemenea, beneficii economice. Crește eficiența economiei circulare, unde resursele sunt utilizate, reciclate și reutilizate într-un circuit închis. Acest model nu numai că reduce deșeurile, dar creează și locuri de muncă în industria de reciclare.

În concluzie, colectarea ambalajelor de tip PET este vitală pentru a proteja mediul înconjurător, pentru a economisi resursele naturale și pentru a susține economia circulară. Prin încurajarea colectării sticlelor de plastic, putem face un pas important către un viitor mai sustenabil.

Cum recunoastem un ambalaj de sticla de plastic reciclabil?

Ati fi surprinsi cate ambalaje de plastic sunt defapt reciclabile si au simbolurile care denota acest fapt inscriptionate pe ele sau pe eticheta lor. De cele mai multe ori, simbolul este si gravat pe sticla (pe fundul ei de obicei) dar uneori, in functie de producator si legislatie, simbolul poate fi inscriptionat si pe eticheta.

De obicei, simbolul contine cuvantul PET sau PETE incastrat in simbolul de reciclare sau o forma geometrica, uneori acompaniat de 1 sau 01, in functie de provenienta produsului.