Colectare plastic

DOYREC SRL colecteaza in Jimbolia si produse si ambalaje din plastic. Lista de preturi aici.

Exemple de ambalaje si produse de plastic pe care le colectam, dar nu ne limitam doar la acestea: produse din plastic HDPE, castroane plastic, pubele stricate, diverse produse integrale din plastic, jucarii din plastic, plastic folosit in constructii precum placaje si multe altele.

De ce sa colectam si reciclam plasticul?

Plasticul este unul dintre cele mai omniprezente materiale din viața noastră modernă, găsit în tot, de la ambalaje de produse până la mobilier de grădină și plăci de plastic. Cu toate acestea, plasticul are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător, ceea ce face ca colectarea și reciclarea acestuia să fie esențiale.

În primul rând, plasticul poate dura sute sau chiar mii de ani pentru a se descompune, ceea ce înseamnă că orice plastic care ajunge în mediul natural va persista pentru mult timp. În acest timp, poate elibera substanțe chimice și microplastice, care pot polua solul și apa și pot afecta sănătatea animalelor și a oamenilor. Prin colectarea și reciclarea plasticului, putem preveni această poluare.

În al doilea rând, producția de plastic nou necesită o cantitate semnificativă de energie și resurse naturale. Reciclarea plasticului reduce nevoia de plastic nou, economisind astfel resursele naturale și reducând emisiile de gaze cu efect de seră.

În plus, reciclarea plasticului poate avea beneficii economice. Transformarea deșeurilor de plastic în materiale refolosibile poate crea noi locuri de muncă, poate stimula inovația în tehnologii de reciclare și poate sprijini economia circulară, unde resursele sunt utilizate, reciclate și reutilizate într-un circuit închis.

În concluzie, colectarea ambalajelor de plastic este esențială pentru protejarea mediului înconjurător, pentru economisirea resurselor naturale și pentru susținerea unei economii circulare sănătoase. Prin reciclarea acestor materiale, fiecare dintre noi poate contribui la un viitor mai sustenabil.

Cum recunoastem plastic care este reciclabil?

Multe produse din plastic pot fi reciclate. Totusi, in cazul in care doriti sa va asigurati, mai jos gasiti cele mai comune simboluri, ce de obicei se regasesc pe etichetele sau produsele din plastic.