Colectare DEEE – electrice, electrocasnice si electronice

Colectam inclusiv DEEE – adica deseuri electrice, electrocasnice si electronice la punctul nostru de lucru si colectare deseuri din Jimbolia. Lista de preturi aici.

Exemple de electrocasnice pe care le colectam, dar nu ne rezumam doar la acestea: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, frigidere, combine frigorifice, televizoare, hote, plite si multe altele.

De ce sa colectam si reciclam electrocasnicele vechi sau defecte?

În societatea modernă, electrocasnicele au devenit o parte esențială a vieții noastre cotidiene. Cu toate acestea, când acestea își termină durata de viață utilă sau devin învechite, devin deșeuri electronice, cunoscute și sub numele de e-deșeuri. Importanța colectării și reciclării acestor e-deșeuri este enormă, pentru mai multe motive.

În primul rând, e-deșeurile conțin o varietate de materiale reciclabile, inclusiv metale prețioase cum ar fi aurul și argintul, precum și aluminiu, cupru și plastic. Prin colectarea și reciclarea e-deșeurilor, aceste materiale pot fi recuperate și refolosite, reducând necesitatea extragerii și procesării de materiale noi. Acest lucru economisește resurse naturale și reduce impactul asupra mediului înconjurător.

În al doilea rând, e-deșeurile pot conține și substanțe periculoase, cum ar fi plumbul, mercurul și cadmiul. Dacă nu sunt gestionate corect, aceste substanțe pot scăpa în mediul înconjurător, poluând solul și apa și punând în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor. Colectarea adecvată și gestionarea e-deșeurilor ajută la prevenirea acestor riscuri.

În plus, reciclarea e-deșeurilor poate avea beneficii economice. Crearea de noi produse din materiale reciclate poate crea locuri de muncă, poate stimula inovația în tehnologii de reciclare și poate contribui la dezvoltarea unei economii circulare, în care resursele sunt utilizate, reciclate și reutilizate în loc să fie aruncate.

În concluzie, colectarea electrocasnicelor este esențială pentru protejarea mediului înconjurător, economisirea resurselor naturale și susținerea unei economii circulare. Prin reciclarea e-deșeurilor, putem contribui la un viitor mai sustenabil.